METSÄN HENKI

Metsän henki -seikkailuooppera antaa äänen maailman hädänalaiselle luonnolle

Metsän henki on koko perheen ooppera, joka kertoo luonnonsuojelusta musiikin ja teatterin keinoin lapsiyleisöä kiinnostavalla tavalla. Oopperan työryhmä koostuu ansioituneista sävel- ja teatteritaiteen ammattilaisista ja se toteutetaan yhteistyössä Korkeasaaren kanssa.
Metsän henki on koko perheen ooppera, jonka pääosissa seikkailevat Lapin lintu Tuomas Sinirinta ja Amazonin sademetsässä, Perussa, asuva papukaija Brunilda Lori. Puhelinkeskustelusta alkunsa saanut ystävyys Tuomaksen ja Brunildan välillä joutuu koetukselle, kun salaperäinen puunkaataja hävittää Brunildan kodin, eikä Tuomas saa enää häneen yhteyttä. Tuomas päättää lentää Lapista Peruun pelastamaan ystävänsä.
Matkan aikana Tuomas tutustuu espanjalaiseen muuliin, afrikkalaiseen pikkuelefanttiin, brasilialaiseen apinaan ja perulaiseen anakondakäärmeeseen, jotka avautuvat Tuomakselle oman elämänsä haasteista. Kun ystävykset Tuomas ja Brunilda lopulta löytävät toisensa, he saavat loistoidean: he päättävät matkustaa Perun pääkaupunkiin Limaan, kansainväliseen kokoukseen, jonka aiheena on luonnon, ihmisten ja eläinten tulevaisuus. Yhdessä he onnistuvat vaikuttamaan tärkeän kokouksen kulkuun.
Metsän henki -oopperan kantaesitys on Musiikkitteatteri Kapsäkissä 18.5.2016. Oopperan on säveltänyt Timo-Juhani Kyllönen ja libreton on kirjoittanut Maritza Núñez. Oopperan ohjaa Juulia Tapola ja rooleissa nähdään Petri Pöyhönen, Veera Railio sekä Jukka Ojala. Oopperan visuaalisesta suunnittelusta vastaa Taina Relander.
Stacks Image 700
Kuva: Ida Nisonen
Metsän henki jalkautuu kesäkuussa myös Helsingin Korkeasaareen, jossa oopperan värikkäät eläinhahmot esittävät pätkiä oopperasta Korkeasaaren vierailijoille 20.- 23.6.2016
Esitykset Kapsäkissä: ke 18.5. klo 9:30 | to 19.5. klo 9:30 | la 21.5. klo 14. Kesto: 45 min

Puistopellet

PuistoPellet on trio jossa klovnimuusikot laittavat tantereen tömäjämään ja laululeikit livertämään kun musisointi punanenät päässä alkaa. Klovnit Sippe, Imppu ja Mohis (Sirpa Taivainen-Ilmola, Veera Railio, Mohamed Bangoura) ammentavat esitykseensä aineksia kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Luvassa on laululeikkejä, kehorytmejä, musiikkiliikuntaa sekä taikuutta.

Tilaa muusikkopellet myös lasten syntymäpäiväjuhlia ilostuttamaan.
Stacks Image 543
Stacks Image 455
Malmi laulaa!- tempaus on osa Elävä Malmi-hanketta jossa Malmin kaupunginosan asukkaita halutaan saada liikkeelle yhteislaulutapahtumin. Veera Railio tekee aktiivisesti yhteistyötä myös asukastalo Malmin toimintakeskuksen kanssa.
http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/sosiaalinen-tuki-ja-toimeentulo/asukastoiminta/asukastilat/malmi/
Lisää tietoa Malmin alueesta ja Malmi-seurasta:
http://kaupunginosat.net/malmi/malmi-seura-mainmenu-391

Ruuskanen Railio Klubi

Maija Ruuskasen ja Veera Railion emännöimällä klubilla kuullaan sielukkaita sovituksia vierailijoiden kappaleista sekä klubiemäntien omaa musiikkia. Klubeilla musiikki esitetään puoliakustisesti. Yleisö saa vaikuttaa klubin sisältöön ja lähettää biisitoiveita osoitteeseen klubitoiveet@gmail.com
Seuraa klubin omia facebook-sivuja

https://www.facebook.com/ruuskanenrailioklubi
Stacks Image 172